مقاله‌نویسی

چگونه اولین مقاله را بنویسیم؟

مقاله‌نویسی مقوله‌ای است که می‌تواند مسیر تحصیلات تکمیلی را هموار سازد. تجربه نشان داده تسلط بر مقاله‌نویسی اصلی‌ترین راه موفقیت در دوره دکتری است. همه دانشجویانی که علاقه‌مند به ادامه تحصیل در سطوح بالاتر علمی می‌باشند نیاز به کسب تجربه درزمینهٔ نگارش مقاله و چاپ در نشریات معتبر دارند. در ادامه مطلبی را در ارتباط با شروع مقاله‌نویسی برای دانشجویان و علاقه‌مندان ارائه می‌دهیم.

برای مقاله‌نویسی دو دیدگاه وجود دارد:

۱- مقاله‌نویسی یک علم است. برای نوشتن یک مقاله خوب می‌بایست دانش کافی درزمینهٔ موردنظر را کسب کرد. این امر می‌تواند ماه‌ها و شاید سال‌ها طول بکشد.

۲- مقاله‌نویسی یک مهارت است. مهارت مقاله‌نویسی با نوشتن و کسب تجربه رشد و تعالی پیدا می‌کند.

نوشتن مقاله، علم باشد یا مهارت فرقی ندارد مهم شروع مقاله‌نویسی و برداشتن گام اول است. برای نوشتن مقاله همین امروز اقدام کنید.

چگونه مقاله بنویسیم؟

شروع مقاله‌نویسی

هر چه می‌توانید مقاله بخوانید

برای شروع مقاله‌نویسی ترجمانو پیشنهاد می‌کند مقالات بسیاری را بخوانید. با جستجوی ساده در اینترنت می‌توانید مقالات بسیاری را در رشته موردعلاقه‌تان پیدا کنید. خواندن مقالات موفق می‌تواند شروع خوبی باشد. در وبلاگ نیز می‌توانید مقالاتی را درزمینهٔ مقاله‌نویسی مطالعه کنید.

یک پژوهش را خودتان تکرار و نتیجه گیری کنید

علم کالای یک‌بار مصرف نیست و مقالات علمی قابلیت تکرار دارند. برای شروع می‌توانید یک مقاله علمی را بر اساس علاقه انتخاب کنید. پس از خواندن مقاله، پژوهش را عیناً تکرار کنید. پرسشنامه‌ها را اجرا کنید و نتایج را با قلم خودتان بنویسید. با توجه به ساختار مقاله دوباره پژوهش را انجام دهید. انجام دوباره تحقیق به نوشتن کمک خواهد کرد.

بنویسید حتی اگر یک مقاله بد باشد

هرچقدر که علاقه‌مند به مقاله‌نویسی باشید نمی‌توانید مقاله بنویسید مگر اینکه شروع به نوشتن کنید. نوشتن یک مقاله بد، بسیار بهتر از ننوشتن است. باید نوشت و مهارت کسب کرد. از همین امروز شروع کنید.

دانشجویانی که قبلاً مقاله نوشته‌اند

برای شروع یک مقاله بنویسید. از کسانی که قبلاً مقاله نوشته‌اند درخواست کنید تا مقاله شما را خوانده و بازخورد خود را ارائه دهند. نظر افراد آگاه و باتجربه در مقاله‌نویسی می‌تواند بیشترین کمک و راهنمایی برای رفع اشکال احتمالی باشد.

نگارش مقاله‌ای با جزئیات کامل

اولین مقاله کامل‌ترین مقاله نخواهد بود. به‌تدریج می‌توانید مقاله‌های بهتر و کامل‌تری بنویسید. برای شروع مقاله‌نویسی چهارچوب را رعایت کرده و از ذکر جزئیات بپرهیزید. جداول، نمودارها، ابزارهای اندازه‌گیری و موارد دیگر را در نوشته‌های بعدی تکمیل کنید.

نگارش مقاله به‌تنهایی امکان‌پذیر است یا خیر؟

بسیاری از مقالات چندین نویسنده دارند به‌راستی چرا؟ یک مقاله پژوهشی نیازمند دانش در زمینه‌های گوناگونی است و کاری تیمی محسوب می‌شود. برای مثال پژوهشگران برجسته بسیاری نمی‌توانند از نرم‌افزارهای آماری استفاده کنند. درواقع نیازی نیست تا به تمام نرم‌افزارها و ابزارهای تحقیق تسلط داشته باشید. اولین مقاله را با کمک دوستانتان بنویسید و در موارد مختلف از دانش یکدیگر بهره‌مند شوید.

کارگاه مقاله‌نویسی خوب یا بد؟

ابتدا مقاله‌نویسی را شروع کنید و با اصول آن آشنا شوید. هرگاه بخواهید می‌توانید از کارگاه‌های آموزشی در این زمینه استفاده کنید. به یاد داشته باشید شرکت در هیچ کلاس آموزشی نمی‌تواند مفید واقع شود مادامی‌که اقدام به عمل نکنید. مقاله‌نویسی مهارتی است که به کسب تجربه نیاز دارد.

 تعداد صفحات یک مقاله

نیازی نیست مقاله طولانی باشد. بسیاری از ژورنال‌های بین‌المللی و معتبر مقالات ۵ صفحه‌ای را نیز چاپ می‌کنند. مهم کیفیت و ساختار مقاله است. به‌طورمعمول مقالات می‌توانند حدود ۱۰ صفحه باشند. در داوری به ساختار مقاله بیش از تعداد صفحات اهمیت داده می‌شود.

از همایش‌ها شروع کنید

آر ارسال مقاله برای همایش‌ها شروع کنید. می‌توانید در همایش‌ها شرکت کنید و یا اینکه خودتان برای همایش مقاله بنویسید. حتی یک مقاله ضعیف نیز می‌تواند شروع خوبی باشد. نویسندگان مقالات برجسته در همایش‌ها تجربه نوشتن مقاله ضعیف را نیز داشته‌اند. همایش‌ها می‌توانند بهترین آموزش‌ها را در مقاله‌نویسی در اختیارتان قرار دهند.

موضوع تکراری برای مقاله

هر مقاله علمی، پاسخ به سؤالی است که در ذهن پژوهشگر ایجادشده است. برای نوشتن اقدام کنید و نگران تکراری بودن موضوع مقاله نباشید. یک سؤال می‌تواند در اذهان مختلف ایجاد شود ولی قطعاً جواب‌ها با توجه به ابزارهای استفاده‌شده متفاوت خواهند بود. حتی یک نتیجه‌گیری واحد نیز منجر به نوشتن مقاله کاملاً مشابه نمی‌شود.

نکته پایانی:

نگارش مقاله علمی می‌تواند برای چاپ در نشریات معتبر داخلی و یا خارجی باشد. پژوهشگر نتیجه یافته‌های خود را با مقاله‌نویسی در اختیار دیگران قرار می‌دهد. لذا ضروری است در این زمینه نهایت دقت انجام شود. چنانچه در مقاله‌نویسی تبحر لازم را به دست آوردید می‌توانید برای چاپ در نشریات اقدام کنید. لازم به ذکر است که تمام مقالات ارائه‌شده به ژورنال‌های معتبر به زبان انگلیسی پذیرفته خواهد شد. تیم حرفه‌ای و متخصص مترجمین ترجمانو آماده همکاری و ترجمه مقالات علمی می‌باشند. تنها با چند کلیک ساده می‌توانید مقالات خود را از زبان فارسی به انگلیسی ترجمه کنید. تمام مراحل قیمت‌گذاری سفارش ترجمه و ارزیابی متون ترجمه شده به‌رایگان انجام خواهد شد.

دانلود رایگان مقاله

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.