توصیه نامه

نکاتی در مورد گرفتن توصیه نامه که باید بدانید

اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های معتبر بدون داشتن توصیه نامه از اساتید کاری بس دشوار و تقریباً غیرممکن است. یک توصیه نامه خوب می‌تواند روند اخذ پذیرش را تسهیل نماید. هر دانشگاه بر اساس مصوبات داخلی خود قوانینی را به اجرا می‌گذارد که در کشورهای مختلف کمی تفاوت دارد. در این مطلب به روند کلی گرفتن توصیه نامه از اساتید اشاره می‌کنیم.

بهترین مرجع برای اطلاع از تعداد توصیه نامه سایت دانشگاه مقصد می‌باشد. با مراجعه به سایت دانشگاه می‌توانید اطلاعات لازم را کسب کنید. فرم  به صورت فایل PDF یا Word با قابلیت چاپ در دسترس قرار دارد.به طور معمول ۲ یا ۳ توصیه نامه مورد نیاز است. این فرم می‌بایست توسط اساتیدی که درمورد سطح علمی شما آگاهی کافی دارند تکمیل شود. بدیهی است اساتیدی که در طول تحصیل با آن‌ها کلاس داشته‌اید و موفق به کسب نمره خوبی در آن درس شده‌اید گزینه خوبی هستند.

توصیه نامه می‌تواند در مقطع دکترا بسیار با ارزش تلقی شود لذا بهتر است یکی از اساتیدی که توصیه نامه را می‌نویسد، استاد راهنمای کارشناسی ارشد باشد. چنانچه پایان نامه خوب و منسجمی را ارائه دهید در گرفتن توصیه نامه مشکلی نخواهید داشت و استاد راهنما در این زمینه همکاری‌های لازم را انجام خواهد داد.اگر قصد ادامه تحصیل در دانشگاه‌های خارج را دارید باید پایان نامه محکمی را ارائه دهید.

الزامی است که توصیه نامه بر روی کاغذ آرم دار دانشگاه نوشته شود و در پاکت ممهور به آرم و مهر دانشگاه به صورت دربسته قرار گیرد. در صورتی که به هر دلیلی این پاکت باز شود از درجه اعتبار ساقط است و دانشگاه مقصد توصیه نامه را نامعتبر تلقی می‌کند.

طریقه ارسال توصیه نامه

در بیشتر دانشگاه‌های دنیا از سیستم اینترنتی برای دریافت این فرم استفاده می‌کنند به این صورت که در روند اخذ پذیرش تحصیلی، داوطلب دارای یک فایل الکترونیکی در دانشگاه مقصد خواهد شد. تمامی مراحل پذیرش از طریق این فایل قابل پیگیری و انجام است. داوطلب تحصیل در دانشگاه‌های خارج می‌تواند پست الکترونیک اساتید مورد نظرش را برای نوشتن توصیه نامه در سیستم ثبت کند.

دانشگاه مقصد با ارسال یک نامه به پست الکترونیک استاد، تقاضای پر کردن توصیه نامه را اطلاع می‌دهد این مورد نیازی به پیگیری از طرف متقاضی را ندارد؛ اما پس از ارسال درخواست هیچ تضمینی برای ارسال پاسخ از طرف اساتید وجود ندارد. بهتر است بدانید که برخی از اساتید مشغله زیادی دارند و همواره صندوق پستی خود را بررسی نمی‌کنند و شاید توصیه نامه شما را بررسی نکنند در چنین حالتی پرونده پذیرش به صورت معلق باقی می‌ماند و جوابی دریافت نخواهید کرد.

برخی از دانشگاه‌ها تقاضای زیادی برای نوشتن توصیه نامه دارند و اساتید نمی‌توانند در زمان کوتاهی به تمام تقاضاها پاسخ دهند. توسط سیستم آنلاین دانشگاه مقصد می‌توانید بررسی کنید که آیا برگه ها تکمیل شده یا خیر؟ چنانچه استادی به پست الکترونیکی پاسخی ندهد می‌بایست با استاد مورد نظر تماس بگیرید و درخواست تکمیل توصیه نامه را شخصاً پیگیری کنید.

توصیه نامه قوی

هرگز بدون اطلاع استاد نام او را در لیست توصیه دهندگان وارد نکنید. توصیه نامه تأثیر بسیاری بر روند پذیرش تحصیلی دارد بی توجهی به آن به نفع شما نخواهد بود. برای پیشگیری از هر گونه مشکلی در گرفتن توصیه نامه بهتر است موضوع را به اطلاع استاد برسانید و قبل از هر اقدامی هماهنگی‌های لازم را انجام دهید.

تمام دانشگاه‌های معتبر، زمان مشخصی را به عنوان Deadline برای دریافت مدارک متقاضی در نظر می‌گیرند این آخرین زمانی است که برای تهیه و ارسال مدارک در اختیار دارید. لذا در این بازه زمانی هر فرد می‌بایست اصل تمام مدارک و ترجمه آن را برای دانشگاه مقصد ارسال کند. ترجمانو توصیه می‌کند گرفتن توصیه نامه را به دقایق واپسین واگذار نکنید. حتی اگر یکی از مدارک لازم در زمان مورد نظر دانشگاه آماده نشود، ممکن است پرونده بررسی نشود و توصیه نامه یکی از آن مدارک است.

توجه داشته باشید که سیستم آنلاین دانشگاه‌ها برای سهولت در روند پذیرش تحصیلی است و به سادگی می‌توان با کد کاربری و رمز عبور، اطلاعات مورد نیاز را تکمیل کرد. ولی تکمیل اطلاعات شخصی و تحصیلی به صورت آنلاین کافی نیست و متقاضی تحصیل را از ارسال مدارک توسط پست به دانشگاه بی نیاز نمی‌کند. قریب به اتفاق دانشگاه‌ها پس از بررسی آنلاین، تقاضا می‌کنند که مدارک خود را از طریق پست نیز ارسال دارید. دقت کنید ارسال اصل  و ترجمه مدارک شخصی و تحصیلی از طریق پست الزامی است (خدمات ترجمه فارسی به انگلیسی و ترجمه متن را ملاحضه کنید).

یک توصیه نامه قوی می‌تواند نقاط قوت شما را به خوبی به دانشگاه مقصد اثبات کند. بنابر این سعی کنید آن را از اساتیدی بگیرید که نسبت به شما دید مثبتی دارند و برای نوشتن تمایل به همکاری دارند. این سند به صورت کاملاً محرمانه ارسال می‌شود و شما نمی‌توانید از مفاد آن اطلاع داشته باشید. ضروری است از قبل هماهنگی‌های لازم را با اساتید ذیصلاح انجام دهید تا توصیه نامه‌ای قوی که نشان دهنده توانایی و صلاحیت شما باشد ارسال گردد. دانشجویانی که موفق به گرفتن توصیه نامه قوی شوند، واجد شرایط بورسیه تحصیلی و بهره برداری از امکانات دانشگاه مقصد خواهند شد.

دانلود رایگان مقاله

۲ c دیدگاه ها

  1. واقعا خدا به اونایی که خارج از ایران به دنیا میان عنایت ویژه ای داشته…

  2. توصیه نامه گرفتن از اساتید داخل ایران، برای خارج از ایران؟!!!!!!!!
    با این مشکلاتی که داخل کشور هست، حسودیشون نمی شه به دانشجو های داخل کشور توصیه نامه بدن که اون ها برن خارج کشور و راحت زندگی کنن؟!!!!!!
    از یک استاد جوان ( استاد بعد از این دانشگاه آزاد) یکی از دوستام، می خواست توصیه نامه بگیره، استاده، داشت سکته می ترکید!!!!!
    اساتید مسن هم که خیلی محافظه کارن،
    اصلا توصیه نامه به نظر من چیز زائدی است، یعنی که چی ! طرف دانشنامه اش هست، ریز نمراتش هم همین طور، حالا باید بریم دو ساعت جلو بابا، گردن کج کنیم، آقا به من توصیه نامه بده، رسم بی خودیه، اومدیم طرف عوضی بود نداد، اومدیم، طرف خودش مشکل داشت ( داخل اساتید هم زیادن آدم های مشکل دار)، ما باید سرنوشتمون رو منوط کنیم خواست یکی دیگه؟ که حالا خود اون یک نَفَر چی در بیاد؟!!!!!

    مسخره است این توصیه نامه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.