معرفی نرم افزار مندلی

آموزش نرم افزار مندلی (Mendeley) – بخش دوم

تعدد مقالات و مطالب که برای نیازهای روزمره دانشجویان به کار می رود آنقدر زیاد شده که برای جلوگیری از سر درگمی و رسیدگی به آنها نیاز به دسته بندی دقیق داریم. نرم افزار مندلی (Mendely) یکی از نرم افزار هایی است که توانسته این کار را به خوبی انجام دهد و ما را از سردرگمی در این حوزه نجات دهد. مندلی یکی از نرم افزارهای مدیریت کتاب‌ها، مقالات و اسناد است که دسته بندی و استفاده و استناد به مقالات را برای کاربران فراهم کرده است. در این پست قصد داریم به آموزش نرم افزار مندلی (Mendeley) و قسمت‌های مختلف این نرم‌افزار بپردازیم.

در مطالب پیشین بخش اول آموزش کار با نرم‌افزار مندلی را توضیح دادیم. در این مطلب بخش دوم آموزش نرم افزار مندلی را به دانشجویان و محقیقن عزیزمان ارائه خواهیم داد.

پیدا کردن مقالات مشابه در نرم افزار مندلی

نرم افزار مندلی با داشتن پایگاه داده ای قوی می تواند به شما در پیدا کردن مقالات مشابه کمک زیادی نماید. برای این کار ابتدا بر روی مقاله مورد نظر خود کلیک کنید و با فشردن دکمه ی Related در قسمت نوار ابزار بالا، نرم افزار مندلی با جستجو در پایگاه داده خود مقالات مشابه را به شما پیشنهاد می کند و خلاصه ای از این مقاله را می توانید در نرم افزار مطالعه کنید. برای این کار حتما باید به اینترنت متصل باشید.

نحوه ی ارجاع دهی در نرم افزار مندلی

برای ارجاع دهی با استفاده از نرم افزار مندلی، ابتدا باید آن را بر روی نصب کنید.برای این کار از قسمت Tools گزینه ی Install Ms Word Pluginرا انتخاب کنید. دقت کنید که در هنگام این کار نرم افزار ورد بسته باشد.

این برنامه در قسمت References در برنامه ورد نصب می شود.برای رفرنس دهی داخل متن می توانید از گزینه ی Insert citation استفاده کنید. با کلیک بر روی این گزینه پنجره ای برای شما باز می شود که باید بر روی Go to Mendeley کلیک و مقاله مورد نظر خود را انتخاب کنید، سپس در قسمت نوار ابزار بر روی Cite کلیک کنید تا ارجاع در داخل متن صورت گیرد.

آموزش نرم افزار مندلی

همچنین با استفاده از گزینه ی Insert Bibliography می توانید با استفاده از فرمت مورد نظر خود ارجاع کامل متن را نیز دریافت کنید.

اطلاعات مقاله – یکی از نکات آموزش نرم افزار مندلی!

یکی از امکانات جالبی که در نرم افزار مندلی در دسترس کاربر قرار دارد دسترسی به خلاصه و تیتر های هر مقاله در کمترین زمان و بدون باز کردن سند می باشد. برای این کار می توانید با کلیک کردن بر روی سند مورد نظر در قسمت کتابخانه، از قسمت سمت چپ خلاصه ی سند به همراه اطلاعات مقاله از جمله سال چاپ و نام نشریه دسترسی پیدا کنید. در قسمت Note می توانید یادداشت های مورد نظر خود را در مورد مقاله یادداشت کنید و در قسمت Content می توانید قسمت های مختلف مقاله را بببینید و با کلیک کردن بر روی آن، سند مورد نظر خود را مطالعه کنید.

 

یکی دیگر از امکانات کاربردی که در نرم افزار مندلی در وجود دارد این است که شما با نصب یک افزونه در مرورگر خود می توانید به اطلاعات و خلاصه اسنادی که در پایگاه های معتبری چون اسکپوس، ساینس دایرکت و حتی سایت هایی مثل آمازون قرار دارد، دسترسی سریع داشته باشید و در نرم افزار مندلی برای استفاده بعدی ذخیره کنید.

برای نصب این افزونه در مرورگر خود باید از لینک زیر استفاده کنید:

https://www.mendeley.com/import/

برای نصب این افزونه کافی ست گزینه ی save to mendeley را به قسمت نوار ابزار مرورگر خود بکشید.

 

tutorial-bookmarklet-install

آموزش نرم افزار Mendeley

همچنین در صورتی که با آی پی های دانشگاه به وب سایت مورد نظر متصل شوید و اجازه دانلود سند مورد نظر را داشته باشید، می توانید آن را در نرم افزار مندلی ذخیره نمایید.

دانلود رایگان مقاله

۶ c دیدگاه ها

  1. سلام ببخشید یه مورد فورس ماژور پیش اومده
    من برای وارد کردن منابع خاصی به مندلی به مشکل بر خوردم. منابعی که در داخل متن به شکل زیر گزارش می شود:
    Edward (2019)believes that Iran is …

    منظورم اینه که منبع در آخر سطر نمیاد و فقط گزارش میشه. ممنون میشم پاسخش را برام ایمیل کنید

    1. سلام نرم افزار فیلتر هست. از فیلتر شکن استفاده کنید امکانات کامل نرم افزار بالا میاد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.